top of page
Sophos logo

Blijf ransom-ware aanvallen voor met Sophos

Organisaties kijken steeds vaker kritisch of zij een verhoogd risico lopen in hun ICT infrastructuur en alle kritische data die zich daarin bevindt. Is de infrastructuur nog op het juiste niveau?

Voorkom directe- en gevolgschade door ransomware

Een goede manier om geautomatiseerde aanvallen, zwakheden in remote desktop protocollen en misbruik van gebrekkige cloudsecurity aan te pakken is om eens te kijken naar de oplossingen van Sophos. Deze voorkomen datalekken en directe- en gevolgschade waar organisaties niet op zitten te wachten. Naast inbraak is het gijzelen of stelen van data en deze te koop aanbieden helaas aan de orde van de dag. Indien u bijvoorbeeld een ransomware-aanval tijdig opmerkt, kan de schade die ontstaat aanzienlijk beperkt worden. Zo kan dit ervoor zorgen dat slechts enkele bestanden of maar een klein deel van de gegevens worden versleuteld, in plaats van een volledige database. Bij ransomware telt dan ook iedere seconde.

Securityteams neutraliseren dreigingen

Razendsnel ingrijpen is echter alleen mogelijk indien er actueel zicht is op actieve dreigingen waarmee de organisatie wordt geconfronteerd. Oplossingen zoals Sophos Rapid Response bieden dit inzicht. Via deze dienst krijgt u ondersteuning van een gespecialiseerd securityteam, dat 24/7 beschikbaar is. Het team bestaat uit incidentbestrijders, dreigingsanalisten en threat hunters. Zij zijn gespecialiseerd in het neutraliseren van cyberdreigingen.

De juiste expertise voorkomt erger

Een dergelijke oplossing biedt veel extra zekerheid. Uw klanten weten met Sophos zeker dat zij over de juiste expertise beschikken op het moment dat zij niet zonder kunnen. Ook krijgen zij vooraf inzicht in de kosten, die voorspelbaar zijn. Dit in tegenstelling tot veel traditionele vormen van incidentresponse, die doorgaans per uur worden afgerekend. Wordt u gedurende hun licentietermijn door een cyberdreiging getroffen? Dan helpt het security-team u zonder extra kosten bij het mitigeren van deze dreiging.

Gericht maatregelen nemen

Is de aanval met succes afgeslagen? Dan willen u uiteraard herhaling voorkomen. Het Rapid Response-team geeft daarom ook inzicht in de root-cause van security-incidenten. Zo kunt u gericht maatregelen nemen en de beveiliging van naar een hoger niveau tillen.

Interesse in de oplossingen van Sophos?

Neem contact op met het security team van McPartners, bereikbaar via 0348-485265 of info@mcpartners.nl

Sophos authorized partner logo
bottom of page