top of page

McPartners Datacenter

Het McPartners-datacenter is gebaseerd op de laatste stand van de techniek en voldoen aan de hoogst mogelijke standaards op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. Zakelijke gebruikers mogen hoge eisen stellen aan de IT-dienstverlening die ze inkopen. Er is geen ruimte voor vrijblijvendheid. Elke onderbreking in de dienstverlening kost geld, om maar niet te spreken van de mogelijke schade als onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens.

 

Het hart van onze dienstverlening klopt in ons datacenter, die tot de absolute top van Nederland behoort. Alle voorzieningen voor de serverruimtes zijn redundant uitgevoerd. Onze relaties kunnen altijd vertrouwen op gekwalificeerde mensen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of het nu gaat om service, onderhoud of het verhelpen van eventuele storingen. Klanten die maximale veiligheid eisen, gebruiken de ene locatie als back-up voor de andere. 

Netwerk Patchkast Serverkast
Netwerk Patchkast Serverkast kabel kabels
Netwerk Patchkast Serverkast

Een veilig gevoel

McPartners beheert een eigen datacenter in Woerden. Het datacenter heeft een eigen (nood)stroom- en koelvoorziening en is ruimschoots boven NAP gesitueerd. Uiteraard zijn er bij McPartners verschillende voorzieningen getroffen voor de beveiliging van ons datacenter. U vertrouwt uw bedrijfsgegevens immers aan ons toe en daar gaan wij zorgvuldig mee om. McPartners voldoet ook 100% aan de AVG richtlijnen. 

VPN-diensten

Steeds meer bedrijven maken gebruik van een VPN (Virtual Private Network) om op een veilige manier netwerken met elkaar te verbinden of een computer met het netwerk te verbinden.

 

McPartners levert VPN-diensten waarmee verschillende verbindingen, al of niet van hetzelfde type, aan elkaar gekoppeld worden, zodat ze als het ware één LAN vormen. Hiermee wordt apparatuur die op verschillende locaties is opgesteld, op Layer 3 (IP) aan elkaar gekoppeld. Uw intranet-, internet-, applicatie-, storage- en voiceverkeer wordt afgehandeld alsof het lokaal verkeer betreft. Voor bepaalde applicaties, die niet functioneren als zij over het publieke internet worden gerouteerd, is dit de beste oplossing. Het vereenvoudigt bovendien de firewallconfiguratie. In overleg met u wordt bepaald welk type VPN het meest geschikt voor u is.

 

Bij een IPSEC VPN-oplossing wordt al het verkeer tussen de verschillende eindpunten van de tunnel(s) geauthenticeerd én versleuteld. Het koppelen van de verschillende verbindingen gebeurt met apparatuur op de locaties van de verbindingen. Omdat een IPSEC VPN opgebouwd wordt op de apparatuur op de locaties én alle verkeer versleuteld wordt, kan zo’n verbinding absoluut niet worden “afgeluisterd” door derden. 

Netwerken

McPartners is wars van verplichte winkelnering. Klanten die op zoek zijn naar een hoster die hen volledig ontzorgt en zich niet willen bezighouden met hardware, back-ups, monitoring, et cetera kunnen bij McPartners terecht. Maar ook klanten die alleen een veilige plek voor hun eigen apparatuur zoeken, maar die apparatuur verder zelf willen configureren en beheren zijn bij McPartners aan het juiste adres. 

Kennis van zaken

Een modern datacenter is een technisch kunststukje, waarbij alles om betrouwbaarheid en efficiency draait. Daarbij is niet alleen de techniek belangrijk, maar vooral ook de kennis en ervaring van de mensen die de systemen selecteren, installeren en onderhouden. De engineers van McPartners kennen ons datacenter als hun eigen broekzak: de meesten van hen waren erbij betrokken toen het gebouwd en ingericht werd.

 

Ze zoeken ook voortdurend naar verbetermogelijkheden, onder andere op basis van de nieuwste (nood)stroom- en koelconcepten. Dat betekent dat als er onverhoopt eens iets mis gaat, de engineers van McPartners heel snel weten waar het probleem zit en hoe ze dat kunnen oplossen. We zijn daarbij niet afhankelijk van externe leveranciers - dat is een hoeksteen van onze filosofie. 

Meer weten over ons datacenter?

Wilt u meer weten over onze datacenter? Neem dan contact met ons op via info@mcpartners.nl of 0348-485265

bottom of page