14 tips om langer met uw batterij te doen

U kent het wel, halverwege de dag is uw batterij ineens nog maar 45%! Wat nu?
Wij geven u 14 tips en tricks die u kunt gebruiken om langer met uw batterij te doen.

Tip 1. Verlaag de helderheid van het beeldscherm
De verlichting van een scherm kost veel energie.  Via de instellingen van het apparaat kunt u de helderheid van het beeldscherm handmatig aanpassen. Sommige devices hebben ook een instelling waarbij het apparaat de helderheid automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Bijvoorbeeld wanneer er zonlicht op het scherm schijnt of als u een donkere ruimte betreedt. Super handig natuurlijk!

Tip 2. Stel een korte scherm-vergrendeltijd in
U kunt uw scherm sneller laten uitgaan, want dit bespaart ook energie. Het is dus raadzaam een korte scherm-vergrendeltijd in te voeren. Maar u wilt natuurlijk niet halverwege het lezen van een e-mail uw scherm ontgrendelen. Hoe snel u het scherm vergrendeld is dus afhankelijk van de taken die u uitvoert op uw iPhone of iPad.

Tip 3. Schakel wifi, nfc, gps, bluetooth en 3G/4G uit
Zenden en ontvangen kost energie. Wanneer u die connectiviteits-toepassingen niet gebruikt, verlengt u de accuduur. Heeft u bijvoorbeeld geen 3G/4G nodig omdat u al op een wifi-netwerk bent ingelogd, schakel deze dan uit.

Tip 4. Haal e-mail periodiek binnen
Veel mailprogramma’s laden vrijwel constant nieuwe mail naar de iPhone of iPad. Dat kost veel energie. U kunt de applicatie zo inrichten dat het niet constant mail binnenhaalt, maar bijvoorbeeld met tussenpozen van een aantal minuten tot een uur. E-mail minder frequent ontvangen regelt u via de instellingen van uw mailprogramma.

Tip 5. Gebruik geen dynamische achtergronden
U kunt kiezen voor een dynamische achtergrond. Hoe mooi ook, een stilstaande achtergrond bespaart energie. Gebruik de spaarstand om de accuduur te verlengen. Wat er precies gebeurt, verschilt per iPad en iPhone.

Tip 6. Welke apps gebruiken veel energie?
Apps die het scherm en de netwerkverbindingen gebruiken, vreten de meeste energie. Beperk het internetten en taken die veel rekenkracht gebruiken, zoals analyse van grote databestanden. Weet u niet goed welke apps veel energie verbruiken? Installeer dan één van de vele apps die inzicht geven in het energieverbruik van uw device.

Tip 7. Sluit apps af na gebruik
Dat is vooral belangrijk bij apps die gebruikmaken van locatie- en navigatiediensten. Die blijven vaak op de achtergrond constant de locatie opvragen.

Tip 8. Update apps regelmatig
Zorg dat u alle apps bijwerkt naar de nieuwste versie. Mogelijk zijn er in die nieuwe versies optimalisaties doorgevoerd zodat uw apparaat minder geheugen en data gebruikt.

Tip 9. Zorg voor goede ontvangst 3G/4G
Hoe zwakker het signaal van de zendmast, des te harder moet uw iPad of iPhone aan de slag om verbinding te maken. Zorg dus voor een goede ontvangst van het signaal.

rood

Waardoor wordt de accuduur korter?
Naast tips om het energieverbruik te verminderen om langer met één acculading te kunnen doen, zijn er ook tips om de levensduur van de accu te optimaliseren.

Tip 10. Gebruik de iPad niet tijdens het opladen
Volgens verschillende experts is het beter om een device niet te gebruiken tijdens het opladen.

Tip 11. Let op de omgevingstemperatuur
Warmte is de grootste vijand van de accu. Leg een iPhone of iPad dus nooit lang vol in de zon. Ook lage temperaturen zijn niet goed. Daardoor loopt de acculading snel terug. Leg een apparaat dus ook in de winter niet buiten of te lang in uw stilstaande auto.

Tip 12. Laad gedeeltelijk op
Over de gevolgen van volledig opladen en geheel ontladen voor de levensduur van een accu bestaat veel discussie. Volgens de meeste experts vormt bij een lithium-ion accu het gedeeltelijk opladen geen probleem. Er zou bij die accu’s geen sprake zijn van nadelige effecten zoals bij NiCad-accu’s wel het geval is. Gedeeltelijk opladen is juist beter dan volledig op- en ontladen, zeggen ze.
Volgens experts is het altijd beter om het apparaat voordat de accu volledig leeg is aan de oplader te leggen.

Tip 13. Bewaar op een koele en droge plek
Als iPhone ‘s en Ipad’s een tijdje niet gebruikt worden is koel en droog bewaren met een acculading van zo’n 40 tot 50 procent het advies. Dan gaat de accu het minst snel achteruit.

Tip 14. Gebruik een externe accu
Veel mensen zijn tijdens hun werk steeds meer afhankelijk van mobiele apparaten. Met een externe accu oftewel een power bank of battery  kunt u, ook als er geen stroom in de buurt is, altijd doorwerken.

banner1